Glostrup
Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: torsdag d. 18. august 2022

Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: torsdag d. 18. august 2022

DR1

06:00  

Røg i Frilandshaven
Røg i Frilandshaven I Frilandshaven ryger Jørgen Skouboe og Anne Hjernøe alt fra kartofler til edderfuglebryst. Men også multe og mandler får en tur i rygeovnen, så aftenens menu står i røgens tegn. Tilrettelæggelse: Jørgen Skouboe og Anne Hjernøe Sendt første gang 09.08.06

06:30  

Fra jord til bord: Rødbeder
Fra jord til bord: Rødbeder Stjernekokken Filip Langhoff vil ikke bare vise, hvordan man enkelt kan tilberede nogle udsøgte retter, han vil også tage os med væk fra køkkenet og ud til de steder, hvor de rigtig gode råvarer findes. Han vil tale med producenterne, mærke deres begejstring og omhu for det, de dyrker - det, der ender med at blive serveret ved vores spiseborde. Filip Langhoff vil vise os råvarernes vej fra jord til bord. Her går turen ud til den smukke skærgård, og målet er at finde de allerbedste rødbeder. Nordvision fra Finland.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:15  

Den grønne optur: Kan vi bygge solen på jorden?
Den grønne optur: Kan vi bygge solen på jorden? Anna Lin elsker sin telefon og de sociale medier. Men hendes TikTok og Instagram kræver også store mængder energi. Derfor tager Anna og Thøger til Sydfrankrig, hvor de ser de på en kontroversiel grøn løsning. De får også lov til at opleve en vild science fiction-løsning, hvor forskere forsøger at skaffe nok energi ved at bygge solen på jorden. TV-vært Anna Lin har klimaangst og frygter for vores jord. Sammen med klimakorrespondent Thøger Kirk tager hun rundt i Europa og ser på løsninger, der skal hjælpe os med at bremse krisen. Men kan turen dæmpe hendes angst?

07:45  

Aftenshowet
Aftenshowet Regeringen vil med et nyt forslag tillade juridisk kønsskifte for børn ned til nul år. Det møder modstand fra konservative. Vi tager debatten i aften, hvor vi også får besøg af Line Jacobsen, der er mor til transkønnede Asta på otte år. Manu Sareen giver i en ny bog ordet til børn med ADHD, og så kigger Anna Lin og Thøger Kirk nærmere på, hvordan vi - måske - kan løse klimaforandringerne. Desuden skal vi tale med en psykolog, som vil indføre fast middagslur på landets arbejdspladser Vært: Mark Stokholm DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

08:40  

Curlingklubben begynder til... (4:5) - Ikke dig igen! Det er sportstema nu!
Curlingklubben begynder til... (4:5) - Ikke dig igen! Det er sportstema nu! Maria og Christian er taget til Fyn og vanen tro, har de ingen idé om, hvad der skal ske. I dag får de dog selskab af en gammel kending, når naturvejleder Emil Sanderhoff pludselig dukker op bag skov og krat og sender dem på et godt gammeldaws Stjerneløb. Kan Maria og Christian finde rundt med et kort i skoven? Hvordan smager edderkoppesnaps egentlig af? Kan de mon gætte en lort? Hvordan er det egentlig at inddrage naturen, når man skal bevæge sig? Og er de stadig venner med Emil efter dagens ret klamme udfordringer? Få svaret i fjerde afsnit, hvor Curlingklubben begynder til Stjerneløb.

08:50  

Husdrømme VII (2:10)
Husdrømme VII (2:10) Svensk livsstilsprogram fra 2020. (Husdrömmar) I skånske Vinslöv er den over 100 år gamle, forladte teglvilla blevet byens spøgelsesslot. Men Amy og Love ser potentiale i huset. De har vovet sig til at overtage det for at give det glansen tilbage. Spørgsmålet er bare, om de kan vænne sig til alle de lyde, der forstyrrer dem om natten?

DR2

07:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Hedningen, heksen og hyldemor (3:3) Julebuk
Hedningen, heksen og hyldemor (3:3) Julebuk Uhyggelige trolde, orker og hekse fylder Rådhuspladsen i København. Religionshistoriker Rune Hjarnøe har arrangeret et Julebuk-optog, som skal hente de gamle traditioner tilbage og give verden en rusketur.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet (2)
Ramasjang Mysteriet (2) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

06:00  

Ernest & Celestine (16)
Ernest & Celestine (16)

06:10  

Sarah og And (17)
Sarah og And (17)

06:20  

Bamselægen - Tisser om natten (12)
Bamselægen - Tisser om natten (12) Bamselægen Sandra får i dag besøg af Ines og bamsen Vera. Ines har taget en urinprøve med til Bamselægen, fordi bamsen Vera tisser i sengen. Det har stået på længe, så Ines er bekymret for, at det kan være noget alvorligt. Sammen undersøger Ines og Sandra Vera. Professor Allan kigger også forbi og han ved en masse om tis og blæren. Kig med og se, om Sandra og Ines finder ud af, hvorfor det er, at bamsen Vera tisser om natten.

06:40  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee (36)
Hey Duggee (36)

07:00  

Det store Ramasjang Mysterie (1)
Det store Ramasjang Mysterie (1) Kristian er blevet kidnappet, og politiet har ingen spor. My er fast besluttet på at finde ham. Men hun vil ikke gøre det alene - mon hun kan få sin ven Frede til at hjælpe? Og hvem er det, der har taget Kristian til fange?

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:15  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:24  

Simon II
Simon II

07:30  

Bluey
Bluey

07:35  

Motor Mille og Børnebanden (9)
Motor Mille og Børnebanden (9) Der er en hundehvalp i buret i tårnet, som skal reddes. Modige Julian melder sig til at løbe alene op efter den, men han bliver låst inde. Motor Mille og Børnebanden kan ikke få fat i nøglen til buret - men så opdager de en skjult trappe bag en reol.

07:50  

Paddington
Paddington

08:05  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:15  

Vidundervovsen Vaffel (29)
Vidundervovsen Vaffel (29)

08:25  

Sprinter Galore (9)
Sprinter Galore (9) Sprinter bliver syg og får derfor at vide, at når man er syg så skal man ligge i sengen helt alene. Først keder han sig bravt, men så opdager han at man kan få andre til, at hente ting til sig og det udnytter han. Men pludselig er Sprinter rask og det er i stedet de andre der er syge, og så er rollerne byttet om. Kan sprinter nu bruge sin superheltekraft til at løse situationen?

08:40  

Quizdyrene - Geden Martha
Quizdyrene - Geden Martha Dagens quizdyr er geden Martha, som er 7 år gammel. Hun får besøg i sin stald af quizværten Stefan, der er bevæbnet med fem spørgsmål om "insekter og kryb" og en mikrofon, der kan oversætte dyrelyde til menneskesprog. Martha har svært ved at skjule, at hun ikke ligefrem synes at biller, myrer og edderkopper lige er hendes kop the. Men med lidt hjælp fra vædderen Sune klarer hun sig alligevel gennem quizzen og ender med en flot præmie.

08:55  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

 
DR1

09:50  

Kattens vilde liv
Kattens vilde liv Amerikansk dokumentar fra 2020. (Cat Tales) Gudinde, dæmon eller husdyr? Katte har længe fascineret mennesket. Men hvordan er de endt i vores hjem? Hvor kommer de fra? Og kan de overhovedet lide os, eller er de bare ude efter godbidder? Her fortæller videnskaben sidste nyt om vores gådefulde pelsede venner.

11:40  

PostNord Danmark Rundt 2022: 3. etape. Otterup-Herning, direkte
PostNord Danmark Rundt 2022: 3. etape. Otterup-Herning, direkte

DR2

09:00  

European Championships: Atletik, direkte
European Championships: Atletik, direkte Sommerens helt store danske atletiknavn, Ida Karstoft, skal i aktion ved EM i atletik, når hun løber indledende runde på 200 meter. Det bør helt klart være et mål for hende at komme videre, i første omgang til semifinalen. Også i mændenes 200 meter er der dansk deltagelse, når Tazana Kamanga-Dyrbak og Simon Hansen løber indledende heat. Inden det går løs med sprinterne venter der en travl formiddag med blandt andet spydkast, 800 meter og stangspring, ligesom der tages hul på andendagen af kvindernes syvkamp. Kommentatorer: Henrik Liniger og Christian Munk Petersen

TVR

09:05  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

09:20  

Vilde vidunderlige dyr: Kan svaner danse?
Vilde vidunderlige dyr: Kan svaner danse? Inde i byen er mange dyr sammen to og to. Men en han-svane er helt alene. Han vil gerne finde en hun-svane, som han kan danse parringsdans med, så de kan finde ud af om de skal være sammen. Men der er mange andre hansvaner i søen. Så spørgsmålet er, om hansvanen finder en hunsvane, som vil danse med ham?

09:26  

Vilde vidunderlige dyr: En hunfisk bliver til en hanfisk
Vilde vidunderlige dyr: En hunfisk bliver til en hanfisk På et stenrev ude i havet lever der nogle fisk, som hedder rødnæb. De er alle hunner, for hannen i flokken er død. Uden ham kan de ikke få unger. Derfor begynder den største af hunnerne på en fantastisk forvandling.

09:30  

Sød, nuttet og i fare - Svaner i slåskamp (9)
Sød, nuttet og i fare - Svaner i slåskamp (9) Josefine, Olivia og Emma er skræmte, for midt på stien ved Damhussøen ligger en hjælpeløs svane. Folk kommer meget tæt på den og er sure over at den ikke flytter sig. Men pigerne kan se den har det skidt, så de ringer efter en dyreambulance. Sammen får de hjulpet svanen ned i søen, men så forsøger de andre svaner at drukne den. Pigerne vil redde svanen og finde ud af, hvorfor de andre svaner er så onde.

09:40  

MikroMakkerne - Skøjteløber
MikroMakkerne - Skøjteløber MikroMakkerne ruller trækvognen ud i naturen og går på krible krable jagt. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på skøjterløberen for at undersøge, hvordan pokker den mon går på vandet. Men de små lynhurtige rovdyr er svære at fange!

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Mosasaurus var lige så tung, som en brandbil. Oprindeligt var Mosasaurus et firben på land, men flygtede ud i vandet. Millioner af år senere havde Mosasaurus udviklet sig til et af de farligste dyr nogensinde.

09:51  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Stegosaurus var en langsom dinosaur. Derfor var det svært at slippe ud af truende situationer, så i stedet måtte Stegosaurus blive på stedet og forsvare sig. Men hvordan gjorde den?

09:55  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

10:05  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:12  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:20  

Mission Valhalla (9)
Mission Valhalla (9) Odins har mistet synet! Altså på dét øje, der ligger i Mimers Brønd og kan kigge ud i alle verdenerne. Det er ikke så godt, hvis han ikke har sit gode syn, når de onde jætter rører på sig, og Ragnarok er nær. Ungdommens gudinde Idun må, sammen med den modige, jordiske helt Storm, drage ud for at finde ud af, hvad der er galt og give Odin sit fulde syn tilbage. For Valhalla!

10:35  

Cirkusliv i savsmuld (9)
Cirkusliv i savsmuld (9) En skægget dame møder op i cirkus for at få arbejde. Cirkusdirektøren bliver bange for hende fordi hun ser så anderledes ud. Signe tager sig venligt af damen og byder hende på kaffe.

10:50  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at en ulk er en farlig monsterfisk? Tag med Lille Nørd på fisketur, og se hvorfor Katrine skal være dum og grim i Anders' klamme monsterskole.

11:15  

Motor Mille og Børnebanden (9)
Motor Mille og Børnebanden (9) Den Sure Mand på bondegården har taget alle børnenes musikinstrumenter for at få ro, og han hakker dem i stykker med en flismaskine. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få musikinstrumenterne tilbage.

11:40  

Skæg med tal
Skæg med tal Et sjovt tælleprogram for de mindste med musik, dyr og masser af børn. Mød Hr. Skæg, som er vild med tal og med sit flotte, lange skæg. Mød også Regitze i butikken hvor man kun kan få én af hver vare. Og tag med Hr. Skæg, når han besøger børnenes små hemmelige restauranter, hvor der serveres frække deller, skøre isdesserter og meget, meget mere.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

PostNord Danmark Rundt 2022: 3. etape. Otterup-Herning, direkte
PostNord Danmark Rundt 2022: 3. etape. Otterup-Herning, direkte

DR2

13:25  

European Championships: Atletik
European Championships: Atletik Sommerens helt store danske atletiknavn, Ida Karstoft, skal i aktion ved EM i atletik, når hun løber indledende runde på 200 meter. Det bør helt klart være et mål for hende at komme videre, i første omgang til semifinalen. Også i mændenes 200 meter er der dansk deltagelse, når Tazana Kamanga-Dyrbak og Simon Hansen løber indledende heat. Inden det går løs med sprinterne venter der en travl formiddag med blandt andet spydkast, 800 meter og stangspring, ligesom der tages hul på andendagen af kvindernes syvkamp. Kommentatorer: Henrik Liniger og Christian Munk Petersen

TVR

12:00  

Vilde venner (9)
Vilde venner (9) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Kristine og Emil, der har vagten i klubhuset. De skal fodre krageunger, bygge en hule til et pindsvin og så skal de redde en flok måger ud fra et fodboldnet.

12:25  

Sovedyr på eventyr II (2) - Snefnug ude og fange monstre
Sovedyr på eventyr II (2) - Snefnug ude og fange monstre Konrad er glad for sit sovedyr Snefnug, som ser sej ud og har monstre på trøjen. Da Rosa kommer på besøg hos Konrad finder de på historien "Snefnug ude og fange monstre", hvor Snefnug er en supersej monsterjæger med tasken fuld af monsterjægerudstyr. Der er ikke det monster, som Snefnug ikke kan spore med sine superhovedtelefoner. Men en dag kommer der et nyt listigt monster til byen. Det stjæler legetøj og lister på puder, så Snefnug ikke kan spore det. Nu må Snefnug forsøge at lægge en legetøjsfælde for det listige Legetøjsmonster.

12:40  

Ramajetterne II (1)
Ramajetterne II (1) Vennerne i lufthavnen glæder sig til den årlige udflugt, men nogen gange går tingene ikke, som man regner med. Kristian får en hjerteknusende besked, der truer med at ødelægge hele turen. Heldigvis får Sus en god idé.

13:05  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu går det løs i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally! I dagens løb skal de fredselskende blomsterbørn fra Team Hippie slås med de stjerneseje Rumtosserne, der har fået wildcardet for den fedeste bil. Der bliver fuld fart frem, når holdene ræser ned ad striben, zig-zagger sig igennem Specialbanen mellem varehylderne i et supermarked, og drøner rundt på Ramasjang Ringen. Holdene kæmper om en plads i semifinalen.

13:30  

Op og hop (9)
Op og hop (9) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Kalle, der har uro i kroppen.

13:40  

Oda Omvendt (9)
Oda Omvendt (9) Lou elsker naturen. Det gør Balder ikke - og han hader, at Lou slæber naturen og al dens kriblekrablen med ind på Sort Stue; naturen hører hjemme i naturen! Hjemme fjerner Lous forældre hans insekthotel, men desværre har Oda Omvendt stadig problemer med zapperen og kan derfor ikke hjælpe - til gengæld regner hun og Lou ud, hvad der er sket med forældrenes fantasi!

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (10)
Superhelten Sprinter Galore (10) Sprinter har fået en gave fra en beundrer. Gaven er en statue, men den er så grim, at han er sikker på, det snarere er en hadegave - måske fra en superskurk! Han går derfor i gang med at lave lige så deforme statuer af dem som hævn. Det kan skurkenes egoer slet ikke klare...

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (8)
Superhelten Sprinter Galore (8) Et enkelt æg er kommet totalt på afveje på vej til æggelederen. Sprinter og Leo opdager, at der er noget mærkeligt ved ægget - men det vil Basker ikke høre tale om! Det viser sig hurtigt, at ægget er en mere eksplosiv overraskelse... fra Bum?! Men hvordan overholder man byens regler og gør en forvirret Basker glad, uden at eksplodere det hele?

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (9)
Superhelten Sprinter Galore (9) DiktaThor har udviklet den ondeste plan hidtil: En maskine, der afspiller en rigtig ørehænger, som gør, at ingen kan koncentrere sig. Kun Senior, som er for gammel til at høre særlig meget, kan klare sig igennem sangen. Men hvordan får man Senior til at hjælpe, når han misforstår alting?

14:05  

Monster Buster
Monster Buster Bjørk er bange for en hovedløs hest, som driller i hendes fantasi. Men heldigvis kommer MonsterBuster Jacinta med maling, fine sæbebobler og en rigtig hest! Og sammen buster de Bjørks monster langt væk. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

14:20  

Onkel Rejes sørøvershow II (1)
Onkel Rejes sørøvershow II (1) Dr. John har taget Ronjas storebror Max til fange for at koge ham om til stikpiller. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en vampyrhaj, en selvantændelig dynamitstang og en forrygende rutschebanetur i et nedlagt tivoli. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:35  

Motor Mille og Børnebanden (9)
Motor Mille og Børnebanden (9) Motor Mille og Børnebanden finder de sure mænds lager, men det er i virkeligheden en fælde. Motor Mille bliver fanget! Nu må Børnebanden være modige og prøve selv at styre den store kran på havnen for at redde Motor Mille.

14:55  

Sprinter Galore II - Olde (7)
Sprinter Galore II - Olde (7) Magnus og Viola tager Sprinter med op på hospitalet, så Sprinter kan reparere Olde, der er blevet meget syg. Men Olde kan ikke repareres, siger hun. Og hun vil faktisk heller ikke. Hun vil gerne bare have fred og sover stille ind kort tid efter. Magnus er ked af det. Det er bare det med, at han så aldrig skal se hende igen. Aldrig er bare lang tid ...

DR1
DR2

15:00  

European Championships: Sportsklatring, boulder + lead (m), direkte
European Championships: Sportsklatring, boulder + lead (m), direkte Det kræver udholdenhed og pivstærke fingre at blive den næste vinder af European Championships i sportsklatring. Følg mesterskabet direkte fra München. Kommentatorer: Per Colstrup og Peter Walbum

16:25  

EM Udspring: 1 m vippe (m), direkte
EM Udspring: 1 m vippe (m), direkte Det bliver både nervepirrende og fascinerende, når Europas bedste udspringere skal findes ved EM i Rom. Kommentatorer: Tobias Boldt og Claus Friislund

17:00  

European Championships: Sportsklatring, boulder + lead (m), direkte
European Championships: Sportsklatring, boulder + lead (m), direkte Det kræver udholdenhed og pivstærke fingre at blive den næste vinder af European Championships i sportsklatring. Følg mesterskabet direkte fra München. Kommentatorer: Per Colstrup og Peter Walbum

17:45  

Ren teknologi: Farvel til benzin
Ren teknologi: Farvel til benzin Fremtidens brændstof bliver ikke suget op fra undergrunden. Den bliver suget ud af luften. Med grøn strøm kan vi blande de ressourcer, vi har mange af og skabe CO2-fri brændstof til vores fly og skibe. Men er det realistisk?

TVR

15:10  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:20  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

16:02  

Simon III
Simon III

16:05  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:25  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

16:35  

Paw Patrol VI
Paw Patrol VI Tegnefilm med dansk tale. Vovserne redder en turbus + Vovserne redder midnatten på museet

17:00  

Dragen og de syv prinsesser
Dragen og de syv prinsesser

17:05  

Søskende-chok
Søskende-chok

17:20  

Superhelteskolen
Superhelteskolen Eldar glæder sig til at blive superhelt, men han er den eneste af eleverne, som ikke har fået sin superkraft. Bliver han smidt ud allerede på første skoledag?

17:35  

Trex
Trex Trex har fået tandpine, så Simon må tage med sin gigantiske dinosaur til byens eneste dyrlæge Hugo. Da dyrlægen finder et hul i Trex' tand, ender det med, at det ikke bare er Trex, der har ondt.

17:40  

Trex
Trex Simon venter på, at hans yndlingsblad skal komme med posten. Desværre er Simons postbud, Snotty Kuvertsen temmelig tyvagtig, så Simon må sammen med Trex tage kampen op og stjæle bladet tilbage.

17:45  

Trex
Trex Simon opdager, at Trex lugter af abe og at hans badekar er for lille. Så Simon og Trex begiver sig ud for at lede efter et sted, hvor Trex kan bada. Desværre er den sure nabo Knarvorn von Sur der allerede og dytter med sin fine bil.

17:50  

Paphoved (1:8)
Paphoved (1:8) Papper er et paphoved og har ingen venner. Allerhelst vil han være venner med Lena, den cooleste pige i verden. Men den sure vicevært efter ham. Måske vil Lena være med til at få fat i en ballon?

17:59  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman.

DR1

18:00  

EM Udspring: 3 m. synkron (k)
EM Udspring: 3 m. synkron (k) Det bliver både nervepirrende og fascinerende, når Europas bedste udspringere skal findes ved EM i Rom. Kommentatorer: Tobias Boldt og Claus Friislund

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Nak & Æd - En bæver i Norge
Nak & Æd - En bæver i Norge Vinteren er ved at være forbi i Norge. Og det er nu, at bæveren kommer frem fra sit bo. Det vil Jørgen og Nikolaj udnytte til endeligt at få ram på en europæisk bæver. De ved fra tidligere, at bæverjagt kræver den største tålmodighed og ro for, at det skal lykkes. Så det er ikke bare lige, når kokken har trang til både at ryge og hoste under jagten. Fascinationen af det pelsklædte dyr er i det hele taget stor - for også når der skal bygges lejr, går de to venner i bæverens fodspor.

DR2

18:00  

De fantastiske fire: Jørgen Ryg
De fantastiske fire: Jørgen Ryg Jørgen Ryg er meget berømt, først som jazzmusiker - og som morsom mand. Han hører til på scenen og når han står der, med publikum i sin hule hånd, så er han lykkelig. Danskerne elsker ham over alle andre - for han ligner dem, han er tidens lille mand, og han har altid tragedien med sig midt i alt det komiske. Men han kan næsten ikke bære berømtheden, for i virkeligheden er han frygteligt genert.

19:00  

De fantastiske fire: Preben Kaas
De fantastiske fire: Preben Kaas Preben Kaas er en stjerne på scenen, men han vil allerhelst stå bag den. Det er her hans hjerte virkelig banker. Og han har hvad der skal til for at skabe en revy fra bunden og få succes - ikke mindst stor charme, en voldsom energi og is i maven. Han er en mand der satser alt, og lever livet - hårdt.

19:40  

Vidunderlige græske øer (3:6)
Vidunderlige græske øer (3:6) Britisk naturserie fra 2020. (Greek Islands with Julia Bradbury) Santorini er en af verdens mest berømte destinationer. Hvert år tiltrækkes næsten to millioner mennesker af øens flotte solnedgange. Men den populære ø er mere end det. Tag med Julia Bradbury på opdagelsesrejse rundt efter det skjulte Santorini - fra øens mange vandrestier og det højeste punkt byen Pyrgos - og til den lokale delikatesse lavet af hestebønner og ikke mindst fiskernes utrættelige kamp mod engangsplast.

20:05  

European Championships: Atletik, direkte
European Championships: Atletik, direkte Finaler på stribe er på menuen denne torsdag aften ved EM i atletik i München. På løbebanerne gælder det kvindernes 5000 meter, mens mændene skal løbe finale på 1500 meter. Derudover er der semifinaler på 200 meter, forhåbentlig med dansk deltagelse af Ida Karstoft hos kvinderne. Hvad gælder de tekniske discipliner er det mændene, der dominerer med finaler i højdespring og hammerkast, mens kvinderne afslutter to dages anstrengelser i syvkampen med det afgørende 800 meter løb. Kommentatorer: Henrik Liniger og Christian Munk Petersen

TVR

18:05  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

18:15  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:43  

John Dillermand (19)
John Dillermand (19) John vil være cirkusartist, men dilleren kaprer forestillingen, og der er ikke noget ved at være en ægte cirkusartist, hvis man bare stjæler alle de andre artisters numre. Så John må finde på sit eget spektakulære cirkusnummer - med dilleren.

18:44  

John Dillermand (2)
John Dillermand (2) Tænk hvis du havde verdens længste diller! Det har John. Den får ham tit i problemer og det kan blive rigtig pinligt, men når han står ved at han er anderledes, så kan han redde børn, babyer og biler og sågar hejse flaget - med dilleren. Faktisk kan han redde hele verden, hvis han bare får lov.

18:44  

John Dillermand (1)
John Dillermand (1) John bruger dilleren som hundesnor, og pludselig er hundeluftning det nemmeste i hele verden. Men da alle naboerne pludselig også vil have John til at lufte deres hunde, bliver det hele for meget. En kat kommer på tværs og John mister alle hundene til stor forargelse for ejerne. John må vise sit værd, og med dilleren indfanger han til sidst alle hundene, og redder dagen.

18:44  

John Dillermand (20)
John Dillermand (20) John og Oldemor skal på ferie i deres campingvogn, men på vejen får de smadret en jernbanebom, og campingvognen med Oldemor indeni, laver et forsvindingsnummer. John må redde dagen med sin diller-lasso, og John og Oldemor finder ud af, at det faktisk er meget rarere at være derhjemme.

18:45  

100% Ulv
100% Ulv

19:10  

Wild Kratts IV
Wild Kratts IV

19:35  

Svampebob Firkant X
Svampebob Firkant X Hvirvelhjerne + Havfrue-Bob

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Kontant: Livsfarligt støv
Kontant: Livsfarligt støv Dan Henriksen er uhelbredeligt syg. Asbestarbejde har givet ham lungehindekræft - en sygdom, der hvert år rammer cirka 150 danskere, der kommer i kontakt med det livsfarlige stof. Kontant undersøger nogle af de virksomheder, der tilbyder at fjerne asbest, og Jacob Kragelund konfronterer myndighederne med manglende kontrol af arbejdsforholdene. Vært: Jacob Kragelund. www.dr.dk/kontant

22:10  

PostNord Danmark Rundt 2022: 3. etape
PostNord Danmark Rundt 2022: 3. etape Sammendraget fra tredjedagen af PostNord Danmark Rundt byder på en ordentlig mundfuld for rytterne, der kaster sig ud på hele 239,3 kilometer, når de forlader startbyen Otterup. Herefter går turen over Den Gamle Lillebæltsbro, inden rytterne sætter kursen mod målbyen, Herning. Med ni strækninger på grusvej på i alt 18,2 kilometer undervejs, venter en hektisk dag for rytterne, inden den afsluttende rundstrækning i Herning med mål på Fredensgade. Kommentatorer: Tobias Hansen og Brian Nygaard

22:30  

Vera: Darkwater
Vera: Darkwater Engelsk krimiserie fra 2018. Teenageren Ethan Dewley har været savnet i tre dage, da han findes livløs i et vandreservoir. Hvor var han i dagene inden sin død? Vera søger svar hos de lokale, men der er ikke mange i det lille landsamfund, der har lyst til at tale frit fra leveren.

DR2

22:00  

Fantino og Bonde på Dansktoppen 4:6 - Nå, men er I klar på, vi lige laver en mus
Fantino og Bonde på Dansktoppen 4:6 - Nå, men er I klar på, vi lige laver en mus Sangen "Vi Kan Godt Li' Bajer" er færdig, men Maria og Christian er slet ikke færdige. Der er lang vej før de står på scenen i danseteltet på Sindal Marked. Nu gælder det en musikvideo, som næsten blinde Lennart fra Fede Finn og Funny Boyz intuitivt instruerer. Ud af det blå, mens den islandske sanger Gully Hanna underviser dem i at synge ty-de-ligt, får Maria et nærved-nervøst sammenbrud. Med Christians hjælp får hun tørret øjnene, så dansktoplegenden Richard Ragnvald kan give dem en smagsprøve på at optræde live med nummeret foran et mindre publikum.

23:00  

Den dømte: Hvem dræbte Matty? (4:4)
Den dømte: Hvem dræbte Matty? (4:4) Britisk krimidramaserie fra 2021. (Innocent) En mistænkt er blevet varetægtsfængslet. Men Braithwaite og hans hold er stadig på jagt efter det afgørende gennembrud - et utvetydigt bevis, der kan fælde Mattys morder.

23:45  

Kriminalfotograferne (4:6)
Kriminalfotograferne (4:6) Mord og selvmord var nogle af de historier, der solgte flest formiddagsaviser i 1980'erne og 90'erne. Men hvor gik grænsen for, hvilke billeder man kunne bringe i bladene? Hvornår var fotografen gået for tæt på? Det har den tideligere kriminalfotograf Søren Weiss sat sig for at undersøge. Ekstra Blads fotografen Gert Jensen var tilstede da en sindsforvirret mand forsøger at tage sit eget liv, ved at kaste sig ud fra et vindue på fjerde sal. Gert modtog prisen for årets bedste fotoserie, for de dramatiske billeder fra selvmordsforsøget.

23:45  

Kriminalfotograferne (3:6)
Kriminalfotograferne (3:6) De voldsomme sammenstød mellem politiet og BZ-bevægelsen op igennem 1980'erne, var godt forsidestof på formiddagsbladene. Medierne interviewede militær- og krigseksperter, mens de unge BZ'ere barrikaderede sig med brosten og politiet planlagde rydninger af de besatte huse. De to kriminalfotografer John E Jacobsen og Gert Jensen tog billeder af volden og sammenstødene, men hvor John E nogle gange valgte at lade sine billeder af de unge i BZ-bevægelsen gå videre til politiet og PET, valgte Gert at blive venner med nogle af BZ'erne. Søren Weiss dykker ned i sit fotoarkiv for at finde nye overraskende billeder fra 1980'ernes gadekampe.

TVR
DR1

00:00  

Alene i vildmarken II (7:8)
Alene i vildmarken II (7:8) En voldsom storm rammer området, og de tilbageværende deltagere kæmper nu lige så meget mod de ydre omstændigheder som deres egne indre dæmoner. Otte danskere har meldt sig til et helt unikt eksperiment. I et af Nordnorges mest øde områder skal de overleve på egen hånd - Alt filmer de selv. Den der klarer sig i længst tid vinder.

00:40  

Mord med dr. Blake (11)
Mord med dr. Blake (11) Australsk krimiserie fra 2014. (The Doctor Blake Mysteries) Dr. Blake vender hjem fra Kina og kastes straks ud i en ny og meget ømtålelig sag. Ballarats nyvalgte borgmester findes død for foden af rådhustrappen. Adskillige af byens spidser havde grund til at ønske at slippe af med ham. Og det bliver også hurtigt klart, at dr. Blake heller ikke har mange venner tilbage i byen.

01:40  

Mord med dr. Blake (12)
Mord med dr. Blake (12) Australsk krimiserie fra 2014. (The Doctor Blake Mysteries) Rock'n'roll er kommet til Ballarat. Byen er nærmest delt i to lejre, for og imod den nye dille. Da en ung rock'n'roll-stjerne kollapser i armene på sine fans, er det op til dr. Blake at opklare det mystiske dødsfald.

02:35  

Guld på godset (3)
Guld på godset (3) Fire af Danmarks smukkeste slotte lægger deres historiske vægge til, når nogle af landets dygtigste vurderingseksperter sætter priser på danskernes medbragte arvestykker og antikviteter. I denne uge byder Clausholm slot i Østjylland indenfor, og slotsejer Kim Berner viser programmets vært Mette Bluhme Rieck rundt på det imponerende barokslot og fortæller Clausholms mange historier, der både involverer fornærmede konger og bortførte ungmøer. I Slottets smukke 'Havesal' sætter vurderingseksperterne værdi og historisk perspektiv på de besøgendes medbragte sager. Og så stiger spændingen, når ejerne af nøje udvalgte antikviteter skal forsøge at sælge dem foran fire professionelle opkøbere. De fire opkøbere byder hinanden op, hvorefter sælgeren skal beslutte, om prisen er god nok til, at de fine ting skal skifte ejer. Denne gang bliver opkøberne præsenteret for en meget sjælden Finn Juhl stol og et dækketøjsskab, som viser sig at være lidt af en overraskelse. Sendt første gang 10.07.13

02:35  

Guld på godset (2)
Guld på godset (2) Fire danske slotte danner de smukke rammer, når nogle af landets dygtigste vurderingseksperter sætter priser på danskernes medbragte arvestykker og antikviteter. I denne uge åbner Ledreborg Slot sine gamle døre, og programmets vært Mette Bluhme Rieck vises rundt af slotsejer Silvia Munro, som er 8. generation på slottet. Hun kender hver en krog af det imponerende slot og tager os blandt andet med i fangekælderen og fortæller historien om dengang hun fandt ud af, at det blev hende, der skulle arve Ledreborg. Vurderingseksperterne sætter værdi og historisk perspektiv på de besøgendes medbragte sager. Og spændingen stiger, når ejerne af nøje udvalgte antikviteter sætter deres skatte til salg foran fire professionelle opkøbere. De fire opkøbere byder hinanden op, hvorefter sælgeren skal beslutte om prisen er god nok til, at de fine ting skal skifte ejer. Denne gang bliver opkøberne præsenteret for et gammelt chatol og en moderne motorcykel, der fremstår som et vildt kunstværk. Sendt første gang 03.07.13

03:35  

Rick Steins vidunderlige Sydengland (8:15)
Rick Steins vidunderlige Sydengland (8:15) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Rick Stein's Cornwall) I Cornwall er der altid noget at se. Denne gang besøger Rick Stein et mejeriet i Davidstow og stedets ostesmager Mark Pitts-Tucker, der får penge for at spise op til 700 osteprøver om ugen. I den gamle fiskerby Newlyn hører han om en af Storbritanniens mest revolutionerende kunstbevægelser. Og han opdager den urtolige historie bag et af det mest berømte malerier, der er malet her.

DR2

00:15  

Uden samtykke - De magtfulde mænd (3:3)
Uden samtykke - De magtfulde mænd (3:3) Dansk dokumentarserie fra 2022. Peters første gang gik helt galt og hans sexliv har været smadret siden. Nu vil Peter konfrontere sin krænker for at forstå, hvad der skete den aften på Roskilde Festival, hvor han var bare 19 år gammel. Patrik mødte som 15-årig sit store idol. Han troede, de skulle drikke the og snakke om, hvordan manden var blevet kendt. Men i stedet oplevede Patrik at blive tvunget til sex.

00:40  

En insiders guide til Pradomuseet
En insiders guide til Pradomuseet Tysk kunstserie fra 2018. (The Art of Museum) Den amerikanske operasanger Joyce DiDonato viser rundt på et af verdens mest berømte museer nemlig Prado-museet i Madrid. Her fortæller hun om nogle af stedets vigtigste kunstværker af Titan, Rubens, Velázquez og Goya - og giver indblik i husets begivenhedsrige historie.

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, GLOSTRUP.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0818000414